Workshop – Provocare Pentru Parinti

“Traumele fac parte din viață. Nimeni nu crește fără să se confrunte măcar o dată cu unii dintre acești monștri. Vestea bună este, însă, că trauma nu trebuie să fie o sentință pe viață. Cu ajutorul instrumentelor simple învățate pentru a susține reziliența înnăscută a copilului, părinții pot avea certitudinea că vor sădi încredere și bucurie în caracterul copiilor. Și, în acest mod, tu însuți poți schimba lumea, cu fiecare copil în parte, și, cu suficienta inspirație, poți schimba și fiecare instituție în parte. Vă mulțumim, părinți devotați, pentru efortul de a învăța despre aceste instrumente! Copii sunt speranța noastră pentru viitor.” Dr. Peter Levine si Maggie Kline

“Cadoul pe care părinții îl pot oferi copiilor lor este iubirea și educația. Emoțiile și senzațiile noastre corporale ne umplu cu vitalitate, și a-i învața pe copii să fie în contact cu propriile lor stări, înseamnă bogație și sens al vieții.”

Lucruri rele se întâmplă aproape zi de zi și copii sunt din ce în ce mai expuși riscului, fie că vorbim de dezastre naturale, agresivitate verbală sau fizică, abuzuri, intervenții chirurgicale etc.

Pentru a scăpa de sentimentul de neputință care apare în fața unei situații dificile cu care ne întâlnim adesea în rolul de părinți avem nevoie de informații. Aceasta carte “Cum îi ajutăm pe copii să facă față traumelor” ne poate ajuta să scăpăm de sentimentul de neputință în anumite situații cu care ne confruntă viața. Intenția noastră este de a afla cum funcționează sistemele interne ale copilului, să întelegem cum putem trece de la “nu știu ce să mai fac” la “aici și acum pot face asta”. Informația corectă ne ajută să ne deblocăm din sentimentul de neputință și să putem acorda un ajutor sănătos.

Intrebarea la care vom răspunde este dacă în calitate de părinți putem veni în sprijinul copilului și a-l educa în conștientizarea și eliberarea trăirilor cu un înalt impact emoțional din corp.

Totul are legatura cu educarea copiilor, care încă de la naștere sunt un unicat bio-psihologic, iar cunoașterea lor autentică se face doar prin caldura atingerilor, afecțiunea pe care le-o oferim și speranța pentru viitorul pe care îl au în față.”

Înainte de a participa la eveniment, este important să citiți această carte “Cum îi ajutăm pe copii să facă față traumelor”, deoarece vom crea acest workshop împreună cu dumnevoastră și se va baza predominant pe întrebări și răspunsuri despre de ce și cum putem utiliza informațiile.

După finalizarea evenimentului cei prezenți vor fi provocați să doneze cartea pe care au citit-o unei alte persoane pe care ei o cunosc și căreia i-ar putea fi de ajutor.

 

Facilitatori:
Psihoterapeut Florentina Niculescu – Invitat – Presedinte ”Asociatia Pasi Catre Tine”
Psihoterapeut Geanina Nicolae – Organizator

Workshopul a avut loc duminică 16 decembrie 2018 la Hotel Bulevard Prestige – Slatina