Pentru tine

Psihoterapie individuală

Psihoterapia este un mijloc de cunoastere si restructurare personala si se adreseaza persoanelor care vor sa-si inteleaga propriile sentimente sau persoanelor care se confrunta cu:

Se desfasoara intr-un spatiu sigur, iar confidentialitatea este regula de baza, deoarece aici, in acest spatiu exploram procese inconstiente si/sau constiente care determina ganduri, trairi si comportamente. Procesul terapeutic, fiind unul de profunzime axat pe o dinamica de restructurare  a personalitatii, are la baza relatia terapeutica, o relatie profesionala ce este construita pe principii si etica profesionala.

Psihoterapie de familie

Psihoterapia de familie se adreseaza familiilor care se confrunta cu dificultati sau cu un dezechilibru ce apare in sistemul familial. Acestea se pot datora unor probleme precum:

Psihoterapie de cuplu

Se adreseaza cuplurilor care se aflata in impas existential. In aceste cazuri, terapia poate ajuta cuplurile oferindu-le o perspectiva neutra dar mai ales obiectiva, conducand la cunoasterea temerilor relationale, redescoperirea resurselor si calitatilor fiecarui membru, identificarea atat a propriilor nevoi cat si ale partenerului. Obiectivul este acela de restabilire a unei legaturi emotionale reale si asumate intre parteneri, bazata pe siguranta, incredere si comunicare clara.

Psihoterapie de grup

Se adreseaza celor care doresc sa-si imbunatateasca capacitatea de a face fata dificultatilor si problemelor aparute in viata lor. Problemele relationale sunt cel mai bine abordate in psihoterapia de grup deoarece aceasta se concentreaza pe interactiuni interpersonale. Obiectivul acestui tip de terapie este ca schimbarea sa se produca in modul in care persoana aflata in grupul terapeutic se raporteaza la cei din jur. In acest sens, grupul reprezinta un sistem de suport, dar in acelasi timp o oglinda care il va ajuta pe participant sa-si constientizeze blocajele personale si sa le depaseasca.

Consiliere psihologică

Consilierea spre deosebire de psihoterapie se desfasoara ca o activitate suportiva, formativa, clarificatoare, intr-un numar de sedinte mai redus fata de psihoterapie, stimuland autocunoasterea si dezvoltarea personala, cu scopul de a preveni aparitia unor  tulburari emotionale, cognitive si de comportament.

Coaching

Coaching-ul este o relatie profesionala intre un coach si un client (sau grup), caruia ii pune la dispozitie tehnici de coaching cat si instrumente eficiente, astfel incat acesta sa ajunga la rezultatele pe care si le doreste in sfera personala sau profesionala, intr-un interval scurt de timp.
Definitie ICF (International Coach Federation): „Coachingul este un parteneriat cu clientii intr-un proces provocator si creativ care ii inspira sa isi maximizeze potentialul personal si profesional.”

Grupuri de suport

Grupul de suport/sprijin este un cadru mai mult sau mai putin formal care ofera membrilor acestuia posibilitatea de a impartasii temerile si grijile cu alte persoane care au experiente similare si care ii pot intelege. Un grup de suport nu este un grup de terapie. Grupul de suport se axeaza in principal pe nevoia de sprijin si de ajutor reciproc, de invatare a unor abilitati intr-un cadru confortabil si sigur. Grupurile de suport/sprijin pot fi nestructurate, bazate pe intalniri in care temele abordate la fiecare intalnire sunt stabilite pe loc, sau pot fi structurate, cand numarul de intalniri precum si temele abordate la fiecare intalnire sunt stabilite inca de la formarea grupului.

Asistare psihologică

Beneficiile obtinute prin participarea la un grup de suport/sprijin:

Evaluare psihologică adulți/copii

O evaluare psihologica completa include, pe langa un interviu clinic aprofundat si teste privind abilitatile/ inteligenta cognitiva, teste de personalitate, scale de evaluare a comportamentului si diferite alte scale ce evidentiaza psihopatologia (depresie, anxietate, tulburari de personalitate etc.) cu care se confrunta o persoana.
Evaluarea psihologica te ajuta:

Programe de cercetare

Asociația Pași către Ține își propune să testeze programe de intervenție psiho – educațională. Din perspectiva aplicabilității imediate a rezultatelor obținute prin cercetare dorim:

Programe corporate

Programele de dezvoltare a angajatilor sunt modalitati de a le imbunatati abilitatile pe o perioada de timp prelungita, printr-o abordare holistica. Oportunitatile de invatare si dezvoltare ajuta la stimularea implicarii si productivitatii angajatilor .Aceste programe sunt administrate sau gestionate de departamentele de resurse umane, ele fiind adesea incluse intr-o categorie larga „Invatare si dezvoltare” sau „Formare si dezvoltare”. Iata care sunt principalele diferente intre dezvoltarea angajatilor si pregatirea angajatilor:
Programele oferite de noi sunt orientate catre angajati si au ca scop pregatirea lor pentru provocarile si oportunitatile viitoare.
Cercetarile arata ca investitiile in dezvoltarea angajatilor pot stimula satisfactia, performanta si fidelizarea angajatilor. In plus, programele de dezvoltare a angajatilor pot fi mai usor de implementat si mai putin costisitoare decât se crede.
Scroll to Top
Autentificare