Unul dintre cele mai emoționante momente din viața unei mame este acela în care, copleșită de iubire, își poate vedea și îmbrățișa pentru prima oară copilul, pe care până atunci doar l-a simțit dezvoltându-se în pântecele său și căruia doar i-a auzit bătăile inimii la ecograf. De asemenea, perioada prenatală de nouă luni este una foarte emoționantă și foarte frumoasă pentru viitoarele mămici. În aceasta perioadă ele fac planuri pentru venirea copilului și au cele mai bune și frumoase gânduri pentru el. Aceste trăiri sunt foarte frumos transpuse într-o emoționantă scrisoare, adresată de o viitoare mămică copilului care urmează să vină în această lume.

 

Draga mea fiică,

 

Îți scriu în această seară de aprilie să îți mulțumesc pentru că ai ales să ne cunoaștem. Mai sunt doar câteva zile până ce ne vom vedea, deși deja de câteva luni am cunoscut ce înseamnă bucuria de a trăi cu două inimi în interiorul meu.

Din prima clipă în care te-am simțit mi-ai adus o bucurie imensă, iar eu am să îmi amintesc, cu drag, tot timpul fericirea ce am simțit-o atunci când eram doar noi două și tu mi-ai arătat că am să îți fiu mamă. M-am tot gândit cu ce seamănă bucuria aceea ca să îți pot spune și ție, dar cu siguranța tu știi mai bine, ai fost acolo cu mine. Uneori mă gândesc că poate așa se simțea și mama când m-a ținut prima dată în brațe, ori poate ca tata atunci când mă lua de la dansuri și îmi explica de ce este bine să port maieu pe sub tricou sau poate ca bunica, vara, atunci când mâncam împreună pepene, tu ai reușit să mă faci să îmi amintesc de oamenii cei mai frumoși din viața mea și să le fiu recunoscătoare pentru că m-au primit cu drag în viața lor și mi-au fost alături în această călătorie.

De când tu ai venit în fiecare zi învăț de la tine. Am învățat să îi fiu recunoscătoare mamei pentru fiecare noapte în care mi-a fost lumină și să îi mulțumesc tatei pentru că încă îmi încălzește supa.

Tu ești minunea mea, cea care mă face în fiecare zi să îmi doresc să fiu un om mai bun, să învăț mai mult de la mama și de la tata ce înseamna să fii părinte, să fiu recunoscătoare fiecare secunde pe care o am de petrecut alături de tine.

Îmi doresc ca eu să îți pot oferii cel puțin măcar atâtea bucurii pe cât îmi oferi tu mie deși încă nu ne-am văzut. Îmi doresc să îți fiu alături de câte ori ai să ai nevoie de mine și să învăț în fiecare clipă de la tine.

Toate cele noua luni de sarcină pe care le-am petrecut împreuna au fost minunate, chiar dacă uneori mi-a fost foarte rău și poate în alte zile mă speriam dacă nu te mișcai la aceleași ore, iar poate că în nopțile în care mâinile îmi amorțeau atât de rău încât nu puteam ține o cana cu apa în mână mă înfricoșau, la fel ca și gândul că poate uneori am uitat să te mângâi și să îți vorbesc.

Mă gândesc uneori cum vom merge în vacanțe împreună, cum eu am să te duc la scoală, cum ai sa îmi spui mamă, ori poate că o să te superi pe mine uneori, dar toate astea mă fac să plâng de fericire.

Să știi că multi vor să te cunoască și de ceva timp mulți prieteni mă întreabă dacă ai venit sau când ai să vii, noi te așteptăm și suntem aici să te îmbrățișam din prima clipă eu, bunica, bunicul, străbunicii tăi, toți prietenii pe care urmează să îi cunoști și oameni frumoși care îți vor spune povești despre cum este călătoria în această viață.

Aimée este numele tău. Sper să te încânte.

 

Cu dragoste,

Mama.