Formare în Somatic Experiencing®

 

Somatic Experiencing® este o metodă psiho-biologică dezvoltată de Dr. Peter Levine, eficientă pentru identificarea și rezolvarea traumelor fizice și emoționale, a tulburărilor de stres posttraumatic și a consecințelor acestora. 

Se adresează profesioniștilor care lucrează cu efectele traumei, inclusiv: psihiatrilor, psihologilor, psihoterapeuților, medicilor, fizioterapeuților, asistenților sociali, cadrelor didactice și celor care acționează în cazuri de primă urgență: pompieri, poliție, etc. 

La finalul formării, cursanții vor primi certificatul de practician în Somatic Experiencing®, recunoscut la nivel internațional.

Formarea durează 3 ani și va fi structurată în 8 module (în primii 2 ani câte 3 module pe an a câte 4 zile, iar ultimul an (nivelul avansat) va avea 2 module a câte 6 zile).

Costul modulelor de formare este de 1200 euro pe an (400 euro pe modul in primii doi ani si 600 Euro pe modul în ultimul an).

Pentru obținerea certificatului de practician SE este necesar să parcurgeți toate orele de supervizare și sesiunile individuale ce se vor desfășura pe parcursul celor trei ani, după cum urmează:

  • anul I de studiu : 4 ore de sesiuni individuale + 4 ore de supervizare;
  • anul II de studiu: 5 ore de sesiuni individuale + 6 ore de supervizare;
  • anul III de studiu: 6 ore de sesiuni individuale + 8 ore de supervizare;

Costul unei sesiuni individuale este de 40 Euro, iar costul unei ore de supervizare este de 45 Euro.

Locația desfășurării cursurilor de formare este: Hotel Ibis București.

Formarea este organizată de Somatic Experiencing Trauma Institute în colaborare cu Asociația Pași către tine.

Formator: Liane Pinto.

Pentru înscriere sunt necesare:

  • CV;
  • dovada plății avansului de 200 Euro (echivalentul a 50% din costul primului modul). Avansul achitat nu este returnabil în cazul neparticipării la formare din motive personale. Plata avansului se va face în RON, la cursul BNR din ziua plații.

Înscrierile se fac până la finalul lunii aprilie 2019, iar locurile sunt limitate! Confirmarea înscrierii vi se va transmite prin email.

Plățile se vor face în RON, în contul:

RO40RNCB0073155992960001 (Banca BCR)

Asociația Pași către tine

CIF: 37571618

Somatic Experiencing® (SE™) a fost dezvoltata de dr. Peter A. Levine, autorul bestseller-ului, “Trezirea tigrului: vindecarea traumei” și este o metodă eficientă pentru rezolvarea simptomelor traumei și stresului cronic. Abordarea SE oferă un cadru pentru a evalua situația în care clientul este ”blocat” sau “înghețat” emoțional, oferind instrumente clinice pentru a rezolva aceste stări fiziologice care stau la baza multor simptome ale traumei. Modelul nostru educațional are atât caracter teoretic, cât mai ales practic (experiențial), și oferă abilități eficiente pentru rezolvarea traumelor psiho-biologice care pot fi integrate imediat în practica profesională.

Dr. Peter A. Levine a primit titlul de doctor in biofizica medicale de la Universitatea din California din Berkeley și deține, de asemenea, un doctorat în psihologie de la International University. El a lucrat în domeniul stresului post-traumatic de peste 40 de ani și este dezvoltatorul metodei Somatic Experiencing®. Contribuția inițială a lui Peter în domeniul corpului și psihoterapiei a fost onorată în 2010, când a primit premiul “Lifetime Achievement” de la Asociația Statelor Unite pentru Psihoterapia Corpului (USABP). Nature’s Lessons in Healing Trauma: An Introduction to Somatic Experiencing® (SE™)

În perioada 12-13 iulie 2017, Somatic Experiencing Trauma Institute (SETI) în colaborare cu Asociația “Pași către tine” au organizat în București cursul Introducere în Somatic Experiencing®, formator: Liane Pinto.

Liane Pinto lucrează ca psiholog clinician din 1990. Are o bogată experiență de lucru în diverse arii ale psihologiei, iar din anul 2000 s-a dedicat domeniului psihotraumatologiei. În prezent, Liane predă cursuri post universitare la Institutul Jungian din Bahia, Brazilia și este formator oficial în SE.

Am participat la Cursul introductiv in Somatic Experiencing sustinut de Liane Pinto in Bucuresti in iulie anul acesta.
Un curs extrem de bine gandit, deopotriva informativ, cat si practic. Iar atmosfera, calda si empatica. ♥
Parcurgand exercitiile propuse, toti participantii am avut posibilitatea sa experimentam in mod direct si personal veridicitatea principiilor care stau la baza metodei.
Cu ajutorul metodei Somatic Experiencing am putut afla despre mine lucruri necunoscute, sau pur si simplu uitate.
Recomand cu toata caldura o astfel de experienta.

M. I.

 Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați.