Asociația “Pași către tine” a luat ființă pornind de la premisa că fiecare persoană are capacitatea de a produce schimbări pozitive în propria sa viață, cu fiecare pas pe care îl face către sine însăși.

Ce ne propunem?

– să venim în sprijinul celor care solicită asistență psihologică, oferind intervenții adaptate fiecărui caz în parte;

– să organizăm cursuri de dezvoltare/perfecționare profesională destinate specialiștilor în vederea înțelegerii problemelor legate de stresul posttraumatic și de consecințele stresului (sensu-stricto);

– să promovăm o nouă abordare în vederea vindecării traumei și creșterii rezilienței.

Cum reușim?

Echipa noastră are convingerea că sănătatea psihică reprezintă baza pentru securitatea fizică și emotională. Oferim ajutor specializat în conștientizarea, prelucrarea și vindecarea traumelor.

Care ne sunt obiectivele?

– împreună cu colegi de breaslă din țări precum Germania, Spania, SUA și Brazilia am inițiat colaborări în vederea cercetării cauzelor și efectelor traumelor

– să oferim un cadru de formare pentru profesioniștii care vor să înțeleagă efectele traumelor și cum le pot vindeca.

Care ne sunt valorile?

Credem că prin implicare, efort și pasiune, rezultatele muncii cu noi înșine pot căpăta valoare. Onestitatea, demnitatea, cunoașterea, responsabilitatea și respectul sunt baza relațiilor ce vor duce la rezultate constructive.

Ca un simbol, asociația “Pași către tine” a primit cadrul legal de funcționare în data de 24.02.2017, când în România sărbătorim “Dragobetele”- derivarea cuvântului „drag-dragul”. A fost cadoul pentru noi și pentru fiecare dintre voi.

Dezvoltarea personală și profesională se află printre primele obiective ale fiecărui membru ce activează în cadrul asociaţiei noastre. Suntem o echipă de oameni motivaţi și pasionați.

 

Echipa noastră

Mă numesc Florentina Niculescu, președintele asociației și cu bucurie îți spun câteva cuvinte despre mine.

În 1999 când sosise vremea să iau o hotărâre cu privire la facultatea în cadrul căreia urma să-mi petrec următorii 4 ani, mi-am dat seama că eram în față unui conflict interior pe care la acea vreme nu l-am putut gestiona. Nu aveam înțelegerea și cunoștintele necesare pentru a face diferența între “a alege ce să faci” și “a alege ce să fii”. Am urmat cursurile unei facultăți cu profil economic. Cariera ulterioară s-a dovedit a-mi fi pe plac o perioadă de timp, chiar dacă mediul este unul competitiv și pe alocuri rigid, unde creativitatea, curiozitatea și deschiderea către nou sunt valori ce nu-și au locul. Pentru că am amintit de competitivitate, amintesc și de succes, și așa cum îl ințeleg eu, recunosc că “l-am întâlnit” în această profesie, fapt ce m-a făcut să fiu mândră de rezultatele muncii mele.

În 2010 am ales să pun culoare unui gând de demult. Fără a pierde mult timp, m-am înscris la Facultatea de Psihologie, iar din acest punct toate cele ce au urmat au fost ca de la sine.

Acum sunt psihoterapeut, iar cursurile de formare și de specializare din țară și din străinătate, participările la workshop-uri, congrese și conferințe naționale și internaționale, mi-au oferit pe lângă specialitatea ce acoperă o arie mare, cunoștințe ce mă ajută în cabinet mai ales în situații precum lucrul cu trauma în cazuri de abuz fizic, emoțional sau sexual, decese sau alte pierderi semnificative, probleme de relaționare, violență domestică și nu numai.

Această călătorie in lumea psihoterapiei a însemnat întâi de toate o investiție în mine pentru vindecarea propriilor răni emoționale și descoperirea propriilor resurse interioare, iar apoi o deschidere și curiozitate pentru tot ceea ce suntem noi oamenii și al nostru potențial. De aceea, în relația cu clienții mă folosesc de tot ceea ce stimații mei profesori mentori mi-au transmis cu profesionalism și pasiune, cu intenția de a le facilita accesul la propriile lor resurse și având încredere în propria lor capacitatea de vindecare.

Pe acest drum mă însoțesc cei apropiați mie, prieteni, dar și alte persoane care la rândul lor cred în puterea unei mâini întinse pentru a te susține în ceea ce crezi, în ceea ce “alegi să fii”.

Am înțeles cu adevărat ce înseamnă să lucrezi cu traumă când, prin amabilitatea dnei. Dr. Minescu, în calitate de manager a Spitalului de Psihiatrie din Voila, și a dnei. Dr. Iliescu, am început o colaborare sub formă unui voluntariat. Atunci când credeam că “nimic nu poate fi mai rău decât atat”, m-am convins că poate fi mult mai rău. Mi-am dat seama că gândul nostru și literatura de specialitate nu pot cuprinde “tot răul”. Mi-am văzut limitele, mi-am văzut neputința, dar și progresul.

Și pentru toate astea a fost nevoie de un singur “pas”. Nu neapărat pentru a ieși dintr-o zonă de confort, cât mai ales pentru a o lărgi (R.N.).

Aida Popescu

Psiholog clinician

Master în Psihotraumatologie

Formare în EMDR.

Andreea Cîrstea (vicepreședinte)

Psiholog

Psihoterapeut integrativ cu drept de liberă practică, atestat de Colegiul Psihologilor din România.

Răzvan Cîrstea

Medic

Psihoterapeut integrativ cu drept de liberă practică, atestat de Colegiul Psihologilor din România.

Colaborator:

Ana-Maria Ciobanu

Psiholog

Psihoterapeut integrativ cu drept de liberă practică, atestat de Colegiul Psihologilor din România.

Colaborator:

PsihoterapeutGeanina NICOLAE

„Cei mai frumosi oameni pe care i-am cunoscut sunt cei care au cunoscut infrangerea, au cunoscut suferinta, au cunoscut

lupta, au cunoscut pierderea, si au gasit calea de a iesi din adancuri. Aceste persoane au o apreciere, o sensibilitate si o

intelegere a vietii care le umple cu compasiune, blandete si profunda iubire   Elisabeth Kubler-Ross

Am ales psihoterapia deoarece este o cale prin care într-un mod profesionist, etic și în deplină responsabilitate poți fi alături de un om care decide că este timpul să se vadă pe sine, să se accepte, să se cunoască, să vindece răni emoționale și, de ce nu, să găsească un sens mai profund existenței sale.

Formare in:

–  Psihoterapie Experientiala a unificarii centrata pe adult-copil-cuplu-familie, cu drept de liberă practică, atestat de Colegiul Psihologilor din România.
– “Past life Regression therapy”, The Weiss Institute, prof. Brian Weiss, Omega Institute New York;
– „Psihotraumatologie Multigenerationala si Constelatia Intentiei” – Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei, profesori: Pr.Dr. Franz Ruppert, Conf. Univ. Dr. Diana Vasile, Pr. Marta Thorseim
–  Metoda ’’Compassionate Inquiry” Pr. Gabor Mate , Victoria Canada;
–  In formare cu „Somatic Experiencing -Trauma Institute” – prof. Liane Pinto.